Vem får vara med och tävla?

Vi i NRHA Sweden arrangerar NRHA Sweden-tävlingar och NRHA-tävlingar och på våra större event brukar vi ha både NRHA Sweden och NRHA-klasser under ett och samma event.

Om du vill ställa upp i en NRHA Sweden-klass måste du vara medlem i NRHA Sweden och din häst måste ha en tävlingslicens utfärdad antingen av NRHA Sweden eller av vår amerikanska moderorganisation NRHA.

Om det är en NRHA-klass måste du vara medlem i NRHA och hästen måste ha en tävlingslicens utfärdad av NRHA.

 

Hur anmäler jag min häst?

Genom att fylla i och skicka in dokumentet Ansökan Hästlicens får din häst en tävlingslicens i NRHA Sweden. Hästen får då vara med och tävla i alla NRHA Sweden-klasser i Sverige. Licensen kostar 500 kr och gäller under hela hästens liv. Om du redan har en licens i NRHA till din häst behöver du inte lösa någon licens i NRHA Sweden. Du får tävla din häst i NRHA Sweden-klasser med en NRHA licens.
Ansökan hästlicens

Om du vill tävla i NRHA-klasserna (De flesta klasser är av typen NRHA), behöver du gå in på NRHA:s hemsida för att anmäla din häst.
www.nrha.com

 

Vilka klasser kan jag anmäla till?

När du tävlat några gånger och ska anmäla dig till tävling är det bra att veta att vissa klasser är begränsade för dig att tävla i beroende på intjänade pengar på ryttare och häst. För att lätt hålla reda på din nivå rekommenderar vi att du läser klassreglerna och tittar hur du ligger till i Eligibilitylistan innan anmälan till tävling.

Här kan du läsa mer om listan:

Denna lista nedan visar den totala summan av prispengar intjänat per häst i NRHA Sweden-klasser till och med 2023.
Prispengarna anges i svenska kronor.

Eligibility Häst

Denna lista nedan visar den totala summan av prispengar intjänat per ryttare i NRHA Sweden-klasser till och med 2023.
Prispengarna anges i svenska kronor.

Eligibility Ryttare