Bild: Karin Lake

Scandinavian Futurity

Vi är glada att meddela att NRHA Sweden nu startat ett eget futurityprogram, Scandinavian Reining Breeders & Owners  program (SRBOP), med målet om att ge uppfödare, ägare och tränare en realistisk och värdefull anledning att träna sin reininghäst oavsett om den är född i Skandinavien eller importerad.

Hästar som anmälts till programmet kan tävlas i Open eller Non Pro futurityklasser (för 4- eller 5-åringar) och tävlar då endast mot andra hästar i samma ålder.

Beskrivning av futurityprogrammet

Inbetalningsår

Nominering (Anmälan) (Läs beskrivningen noggrant innan du anmäler hästen)

Listor på nominerade hästar

Nominerade hästar födda 2017

Nominerade hästar födda 2018

Nominerade hästar födda 2019

Nominerade hästar födda 2020

Nominerade hästar födda 2021

 

Några ord från vinnarna 2022

Foto: Magnus Billberg (Besök hans hemsida här)

Scandinavian Reining breeders and owners futurity champion non pro, 5 year olds och Swedish futurity L4 non pro champion winner – Eineyswhiz!

E: Einstein Revolution
U: West Coast Sandy
Uppfödare: Gene Minton
Ägare och ryttare: Anniken Nystrom Austli

Din fantastiska Eineyswhiz, kan du beskriva henne?
– ”Reba” som hun kalles er en fantastisk hest, ærlig, arbeidsvillig og hun ønsker å gjøre rett. Hun trives på show, hviler og spiser godt, det gir oss bedre forutsetninger for å gjøre en god jobb når det gjelder. I tillegg til dette er hun også super snill med datteren min på 2 år, det er en ekstra bonus.

Vad är det som gör att Eineyswhiz står som vinnare?
– Hun har veldig sjeldent en dårlig dag, hun oppleves veldig stabil og stiller opp når jeg ber henne.

Vad var det första du tänkte på när du visste att du vunnit?
– Jeg elsker hesten min!

Vad gör Eineyswhiz just nu?
– Nå har hun en uke med hvile og spa, før vi begynner forberedelsene til Euro Derby Lyon i slutten av oktober. Jeg er heldig som har en hest som har fått en god grunnutbildning og jeg føler meg privilegert som får lov å forvalte dette. Målet mitt er å kunne vise henne stabilt godt over flere sesonger.

 

Foto: Magnus Billberg

Scandinavian Reining Breeders and owners futurity champion, 4 year olds och Swedish futurity L1 Champion winner – Whiz Star Dunit (Sparven)

Uppfödare och ägare: Malin Melin, MM Reiningstars

Din fantastiska Sparven, kan du beskriva honom Malin?
– Det är min första egna uppfödning. Han är efter Hollywood Tinseltown och undan Shanaya Whiz. Sparven är alltså tillverkad och född i Sverige. Jag är noga med helheten, både mentalitet och exteriör är extremt viktig vid avel. Sparven lever upp till alla mina förväntningar jag hade, och mer än så, han är en fantastisk individ. Jag började jobba med honom tidigt. Redan som föl kunde jag märka att han var och är någonting alldeles extra.

Vad är det som gör att Sparven står som vinnare?
– Sparven är väldigt good minded. Han vill väl, är vänlig, nyfiken, atletisk, talangfull och lättlärd. Sparven och Johan Svensson, som tränar och tävlar Sparven, bildar ett perfekt team. Jag vill nämna helheten igen, jag jobbar mycket med den, allt från att börja träna hästen tidigt, till bra foder, strö, osteopat och att häst, ägare och tränare matchar. Det är otroligt viktigt för att nå framgång!

Vad var det första du tänkte på när du stod som segrare?
– Är det sant? Tänk att det hände, och här hemma i Sverige också! Min fina Sparven, född och tränad i Sverige. Jag kan knappt tro att det är sant fortfarande.

I morgon åker Sparven och Johan Svensson på nya tävlingsäventyr mot Tyskland, NRHA Breeders futurity. Malin åker efter ett par dagar senare för att heja fram dem. NRHA Sweden önskar stort lycka till och hoppas få en uppdatering om hur det går. Malin- MM Reining Stars- föder upp reininghästar i liten skala, fokus är kvalitet. Om du vill veta mer om MM Reining Stars, eller kanske till och med köpa en egen stjärna så är Malin aktiv på sociala medier och går alltid att nå via meddelandefunktioner där. Om du föredrar att ringa går det också alldeles utmärkt.