Sponsorer – Scandinavian Futurity

Huvudsyftet med Scandinavian Futurity är att uppmärksamma uppfödare och ägare till Skandinaviska Reininghästar. Hästarna tävlar som 4- och 5-åringar på Skandinaviens största Reiningstävling, September Rundown, som enligt namnet går av stapeln varje år i September i Sverige och Futurityt är huvudnumret. Runt 200 ekipage, som kommer från Sverige, Norge, Danmark, Finland, och även från andra länder i Europa, så som t ex Nederländerna, Tyskland och Polen tävlar under ca 1 vecka i Reining. Allt från Rookies till Europaeliten deltar i olika nivåer av klasser, en riktig folkfest.

Reining är westerns fartfyllda svar på den klassiska dressyren där hästen ska visa sin villighet och lydighet i att utföra moment och tempoväxlingar i galopp, som ryttaren ber om. Moment som de flesta känner till och som alltid ingår i en tävlingsklass är de klassiska slidestoppen, Roll-backs och spinn. Dessa moment härstammar från arbetet på ranchen, och framförallt från ko-vallning, så det är naturliga rörelser för westernhästar, och som förfinats till perfektion via reining. Inte för att det ska se vackert ut, även om det gör det, men också för att var så effektiv som möjligt i sitt arbete, men ändå med så skonsamma rörelser som möjligt. Youtube:a eller Googla gärna på reining så du får se vår fantastiska sport, om du inte redan känner till den.

Futurityt är en del av återväxten och framtiden i vår sport, det är unga hästar som får visa upp sig och sin talang tillsammans med jämnåriga hästar på den nivån man befinner sig just nu, och inte behöva pressas mot äldre hästar som kommit längre i sin utveckling. Det delas upp i 2 klasser med 2 nivåer i varje klass:

Non pro (den som har reining och hästar som sin hobby) Nivå 4- åring och nivå 5-åring

Open (den som försörjer sig på reining eller hästnäringen, alltså våra proffs) Nivå 4-åring och nivå 5-åring.

Hästar som deltar i futurityt är nominerade, och nomineringen har olika pris beroende hur tidigt eller sent som hästen nomineras. Ju senare desto dyrare. Priset ligger mellan 2000-6000 sek. Hela nomineringsavgiften går tillbaka till klassdeltagarna och personen/företaget som nominerat hästen. Till 2019-kullen, som blir färdignominerade sista februari 2023 kommer vi ha ett 30-tal hästar nominerade! Detta trots att programmet endast funnits i två år, och vi är fortsatt på frammarsch, med målet att växa för varje år.

TPH Sweden – Sponsor för Scandinavian Futurity (hästar födda 2018)

Xtreme Cargo AB – Sponsor för Scandinavian Futurity (hästar födda 2019)

Kostnad för att bli sponsor för en årskull är 10 000 sek (som går oavkortat till vinstpengar) 

  • Då får du synas på vår hemsida tillsammans med listan på nominerade hästar för den årskullen.
  • Synas regelbundet på NRHA Swedens sociala medier
  • Synas vid vår futuritymonter på våra två största tävlingar i Sverige – Springbreak och September Rundown, från det året du blir sponsor fram till dess din årskull tävlat färdigt. Kan/vill du inte själv vara där ser representanterna för futurityt till att du/ditt företag syns ändå.
  • Trycka upp banderoll att ha på arenan på Septmber Rundown (frivilligt)
  • Trycka upp roll-up/flagga/liknade att ha vid montern (frivilligt)
  • Sponsra med prylar i din årskulls klass (frivilligt)
  • Du blir presenterad flera gånger av speakern under klassens gång, samt vid prisutdelningen
  • Delta vid prisutdelningen (frivilligt)
  • Du har första ching på att sponsra Pre-futurityt med pengar och/eller prylar för din årskull som går av stapeln på Springbreak (april månad).
  • Fri entré till tävlingen

Vill du sponsra Scandinavian Futurity nästa årskull? I så fall blir du en stolt sponsor för hästar födda 2021.

Kontakta oss här