World Youth Reining Cup 2023

I år hålls World Youth Reining Cup igen och kommer denna gång vara i Italien! Evenemanget skapades av brasilianaren Joao Marcos och kommer att äga rum i Cremona, Italien. Mer detaljer för deltagarna finns nedan.

Ungdoms-VM 2023 kommer att hållas som en del av NRHA European Futurity 2023 (23-27 maj) som anordnas av Italienska Reining Horse Association (IRHA). Deltagare upp till 18 år får delta (18 år den 1 januari 2023). Ett undantag görs för deltagare som har ansökt om att delta i WYRC 2022, som var planerat att äga rum under IRHA Futurity 2022. WYRC-deltagare kommer att visa upp hästar som tillhandahålls av lokala tränare och ridanläggningar. Vilken deltagare som ska rida vilken häst kommer att lottas ut. Om en ungdomsdeltagare önskar att ta med egen häst ingår hästen i utlottningen.

Det här är vad du kan vinna på World Youth Reining Cup 2023:

Naturligtvis handlar World Youth Reining Cup om den internationella reining-gemenskapen och att unga människor ska få delta i internationella tävlingar, men det finns också stora prispengar och naturligtvis en titel att vinna.

1:a plats: $3 000 plus en NRHA Trophy för ryttare och hästägare och ett  Champion Buckle

2:a plats: $2 000 och ett  Reserve Champion Buckle

3:e plats: $1 000

+ icke-kontantpriser till alla deltagare.

 

Villkor:

Varje NRHA Affiliate kan nominera en juniormedlem. Varje ung deltagare (under 18 år) måste ha med en ledsagare. Dessutom rekommenderar NRHA USA att en tränare reser med dig för att stödja ungdomen som tävlar på en obekant häst.

Deltagarna ansvarar för sina egna flygresor, hotell, måltider, inträdes- och tävlingsavgifter samt transport till, under och från evenemanget.

Alla deltagare måste vara nuvarande NRHA USA ungdomsmedlemmar och kommer att få en FISE-gästlicens (Italian Equestrian Federation) utan extra kostnad. Detta inkluderar även en försäkring för ryttaren. Deltagarna kommer att koordineras under veckan av Laura Quaglia, FISE Lombardiets regionala reining officer.

 

Följande kostnader ådras deltagarna:

Utöver resor och uppehälle måste deltagarna betala en deltagaravgift på $250 och en stallavgift på $50.

Fotograf: Magnus Billberg
Ryttare: Alicia Nes

 

Tillfälligt schema:

  • WYRC-deltagare kan resa till Cremona Fiere måndagen den 22 maj.
  • WYRC:s välkomstfest och prisdragning kommer att äga rum tisdagen den 23 maj.
  • WYRC-deltagare kan rida sina hästar i uppvärmningsarenan onsdagen den 24 maj.
  • Paid Warm Up för WYRC-ungdomen kommer att anordnas torsdagen den 25 maj.
  • WYRC-deltagare kommer att få rida sina hästar i arenan i en timme efter tävlingen torsdagen den 25 maj och fredagen den 26 maj.
  • WYRC-deltagaren kan åka i main-arena lördagen den 27:e innan WYRC-tävlingen som äger rum på morgonen.

 

Hur kan jag ansöka?

Ansökningar till World Youth Reining Cup kan lämnas in till NRHA Sweden fram till den 10 april. Ansökningen ska innehålla fullständigt namn och ålder på ungdomen. Dessutom bör en kort översikt över de tidigare tävlings erfarenheterna och motiveringen till varför du skulle vilja delta i World Youth Reining Cup för NRHA Sweden. Dessutom ber vi dig att ange eventuell ledsagare. Den fullständiga ansökan kan skickas till info@nrha.se senast den 10 april.